Higiena najważniejsza w kuchni

egoś specyfiku powoduje takie objawy jak podrażnienia, swędzenie lub inne niepokojące objawy należy rezygnować z używania takiego środka. Przy sprzątaniu zachowajmy wszelkie środki ostrożności- oczywiście nie dotyczą one ekologicz

Higiena najważniejsza w kuchni

Uwaga!

Musimy być świadomi tego, że każdy rodzaj chemii, czy to w kosmetykach czy też w środkach czystości, może wpłynąć na nasze zdrowie. Jeżeli używanie jakiegoś specyfiku powoduje takie objawy jak podrażnienia, swędzenie lub inne niepokojące objawy należy rezygnować z używania takiego środka. Przy sprzątaniu zachowajmy wszelkie środki ostrożności- oczywiście nie dotyczą one ekologicznych środków, takich jak ocet czy sok z cytryny. Takie środki mimo nieprzyjemnego zapachu nie powinny wyrządzić nam żandnej szkody.


Przemysł spożywczy, a czystość

Przemysł spożywczy jest szczególny, ponieważ jakiekolwiek zaniedbania dotyczące higieny i czystości w tym segmencie mogą być bardzo groźne dla ludzi. Z tego powodu używa się specjalnych środków, dedykowanych do przemysłu spożywczego. Ich zadaniem jest nie tylko dokładne czyszczenie powierzchni, czy też urządzeń, powinny być również antybakteryjne. Reżim sanitarny w zakładach produkujących żywność powinien być zachowany. Na szczęście takie miejsca podlegają częstym kontrolom, a uchybienia zdarzają się rzadko.


Wikipedia - przemysł spożywczy

Przemysł spożywczy ? dział gospodarki, który zajmuje się wytwarzaniem produktów i półproduktów przeznaczonych do spożycia, takich: jak mięsne, mleczne, czyli nabiałowe, pieczywo, cukiernicze, napoje alkoholowe i bezalkoholowe itp.

W skład tego przemysłu wchodzą: rzeźnie, zakłady przetwórstwa rybnego i mięsnego, mleczarnie, piekarnie, cukrownie, gorzelnie, browary, młyny, wytwórnie soków i przetwórstwo warzywniczo-owocowe, zakłady cukiernicze oraz tytoniowe.

Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przemys%C5%82_spo%C5%BCywczy



© 2019 http://rys.radom.pl/